Yhteistyössä


INNOKAS-VERKOSTO


Robolukio on liittynyt vuoden 2015 lopulla Innokas-verkostoon ja yhteistyö verkoston kanssa on käynnistynyt. Robolukion myötä Innokas-verkoston toiminta laajenee lukioihin! Lue lisää Innokas-verkoston ja Robolukion alkaneesta yhteistyöstä täältä.

"Innokas-verkosto ohjaa ja innostaa oppilaita, opettajia, koulun toimijoita ja yhteistyökumppaneita luovuuteen ja innovatiivisuuteen teknologiaa monipuolisesti hyödyntäen. Rohkaisemme lapsia ja aikuisia luomaan uusia yhdessä ideoituja tapoja hyödyntää teknologiaa koulun arjessa."


www.innokas.fiMEHACKIT

Robolukion ja Mehackitin yhteistyö käynnistyi vuonna 2015. Mehackit ja Vantaan päivälukiot järjestävät keväällä 2016 kaksi "Elektroniikka ja robotiikka" -kurssia. Kurssit toimivat vantaalaisten päivälukioiden ensimmäisenä yhteisenä kosketuksena ohjelmointiin ja robotiikkaan. 

"Mehackit tuo teknologian opetusta lukioihin teidän avulla. Mehackitin lukiokurssin kautta 16-18 -vuotiaat pääsevät tutustumaan teknologian mahdollisuuksiin ja saavat ymmärrystä heitä ympäröivästä alati teknologisoituvasta maailmasta. Mehackit-kursseilla päästään rakentamaan omia projekteja, ohjaajan avustamana, ja omaan tahtiin tekemällä."AIRO ISLAND

Airo Islandin Nicholas oli ensimmäisten asiantuntijoiden joukossa, joiden kanssa Robolukio lähti tekemään yhteistyötä vuonna 2015. Robolukio on saanut paljon hyviä vinkkejä Airo Islandin poppoolta siitä, mitä ja missä robotiikan saralla Suomessa oikein tapahtuu. Robolukio on myös osallistunut vuosina 2015 ja 2016 Airo Islandilla järjestettyyn Robottiviikkoon. 

"Airo Island ry edistää robotiikkaa ja keinoälyä laaja-alaisesti suomessa. Tavoitteena on lisätä keskustelua, tietoutta sekä auttaa ihmisiä ja yrityksiä hyödyntämään uuden teknologian tuomia etuja ja hyötyjä. Lisäksi kartoitamme osaamisen ja oppimisen tarvetta sekä edistämme suomalaisia innovaatioita robotiikkaan ja keinoälyyn liittyen."


ARCTIC ROBOTICS

Robolukion ja Arctic Roboticsin yhteistyö käynnistyi tammikuussa 2016.  Arctic Roboticsin innokas robotiikka-asiantuntija Pauli Isoaho on ollut robotiikan start up -yrittäjyyden lisäksi mukana mm. ideoimassa Suomen robotiikkastrategiaa. Arctic Robotics toimii Robolukio-hankkeen kummiyrityksenä ja ideoimmekin jatkuvasti uusia yhteistyömahdollisuuksia. Kurssien kehittämisen ja ajatusten vaihtamisen lisäksi Robolukion ja Arctic Roboticsin yhteistyö on poikinut robolukiolaisille mahdollisuuden toimia Arctic Roboticsin dronejen testilennättäjinä keväällä 2017!

"Arctic Robotics oy on helmikuussa 2016 perustettu vantaalainen startup-yritys, joka on tehnyt maailman ensimmäisen automaattisesti sisätiloissa lentävän dronen. Vain sisäkatto on rajana, mitä sillä voi tehdä!"