Itseopiskelumateriaaleja ja kursseja

JavaScript, Python, Ruby, C++, Java... Kuka tahansa voi oppia koodaamaan! Opi sinäkin ja tee itsestäsi tulevaisuuden koodistara. Avoin yliopisto ja ammattikorkeakoulu

Avoimia yliopistollisia kursseja ohjelmointiin ja robotiikkaan liittyen löydät joko eri avointen yliopistojen nettisivuilta opetustarjonnasta tai laittamalla Opintopolkuun hakusanaksi esim. "ohjelmointi avoin yliopisto". Olethan huomannut, että pääset tekemään mm. Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston ohjelmoinnin kursseja ilmaiseksi netissä MOOC-kursseilla ja hyödyntämään niitä jopa yliopistoon pyrkiessäsi,

Avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettavia opintoja voit hakea Opintopolussa esim. kirjoittamalla hakukenttään "avoin ammattikorkeakoulu polkuopinnot ohjelmointi".

Kansanopistot

Kansanopistot tarjoavat lyhyempiä kursseja sekä pidempiä opintolinjoja. Pidemmät opintokokonaisuudet alkavat useimmiten elo-syyskuun vaihteessa ja päättyvät huhti-toukokuun vaihteessa. Kansanopistoissa voit opiskella esim. välivuotena pelialaa (esim. HEOKymenlaakson opistoLaajasalon opisto, Oriveden opisto) tai tekniikkaa ja digitalisaatiota (esim. HEO).

Koodaustunti
 • Koodaustunti on yhden tunnin mittainen johdatus tietojenkäsittelytieteeseen, joka toteutetaan haluamanasi ajankohtana. Koodaustunnin tarkoituksena on tutustuttaa "koodaamiseen" ja tehdä sitä arkipäiväiseksi. Suomenkieliset koodaustunnit:
Avoin ohjelmoinnin verkkokurssi lukiolaisille ja opettajille (MOOC)
 • Avoimilla ohjelmoinnin MOOC-kursseilla (Massive Online Open Course) kuka vaan voi opiskella ohjelmointia. MOOC-kursseja järjestää monet eri yliopistot. Kannattaa huomioida, että MOOC:it ovat yleensä yliopiston perusopintojen tasoisia, joten ne voivat olla melko työläitä.
Codeacademy
 • Erilaisia vaihe vaiheelta eteneviä harjoituksia ohjelmoinnin oppimisen tueksi. Vaihtoehtoisina koodikielinä on esim. HTML, CSS, Javascript, Ruby ja Python.
KHAN Academy
 • Voittoa tavoittelematon sivusto, jossa voi opiskella ilmaiseksi esim. ohjelmointia, tietotekniikkaa, koodausta, animointia jne.
Ohjelmoinnin opetusvideoita
 • Ohjelmoinnin opiskelun tueksi tehtyjä videoita (mm. Python ja Java).
Arduino tutuksi -materiaali
 • Oppaan tutkimustyöt tehtyäsi sinulla on perustiedot ja -taidot tehdä yksinkertaisia kojeita Arduino-ympäristössä.
Mehackit
 • Ilmaiset ja avoimet verkkomateriaalit seuraaville 15–18 -vuotiaille suunnatuille kursseille
  - Johdatus elektroniikkaan ja ohjelmointiin
  - Johdatus luovaan ohjelmointiin
  - Johdatus musiikkiohjelmointiin
AppInventor
 • App Inventor on MIT:n (Massachusetts Institute of Technology) kehittämä visuaalinen ohjelmointiympäristö, jonka avulla Android-sovellusten teko on helppoa.
 • Opi luomaan pelejä visuaalisessa ohjelmointiympäristössä
Esimerkkejä erilaisista peleistä ja harjoituksista netissä
Blockly Games
Code.org
Code Combat
Codewars
Robocode
CodingGame
MakeSchool
Nreeder.com Sulautetut järjestelmät, software/hardware, ohjelmoinnin opiskelua:
Arduino
Starter Kit for Arduino (lessons) 
Flowcode
Verkostoja ja tahoja, jotka innostavat tyttöjä ja naisia kiinnostumaan teknologiasta
Super-Ada
Rails Girls
ClojureBridge
Django DamesLisää vinkkejä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti