Avoin yliopisto ja ammattikorkeakoulu
Avoimia yliopistollisia kursseja ohjelmointiin ja robotiikkaan liittyen löydät joko eri avointen yliopistojen nettisivuilta opetustarjonnasta tai laittamalla Opintopolkuun hakusanaksi esim. "ohjelmointi avoin yliopisto". Olethan huomannut, että pääset tekemään mm. Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston ohjelmoinnin kursseja ilmaiseksi netissä MOOC-kursseilla ja hyödyntämään niitä jopa yliopistoon pyrkiessäsi,
Avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettavia opintoja voit hakea Opintopolussa esim. kirjoittamalla hakukenttään "avoin ammattikorkeakoulu polkuopinnot ohjelmointi".
Kansanopistot
Kansanopistot tarjoavat lyhyempiä kursseja sekä pidempiä opintolinjoja. Pidemmät opintokokonaisuudet alkavat useimmiten elo-syyskuun vaihteessa ja päättyvät huhti-toukokuun vaihteessa. Kansanopistoissa voit opiskella esim. välivuotena pelialaa (esim. HEO, Kymenlaakson opisto, Laajasalon opisto, Oriveden opisto) tai tekniikkaa ja digitalisaatiota (esim. HEO).
KoodaustuntiKansanopistot tarjoavat lyhyempiä kursseja sekä pidempiä opintolinjoja. Pidemmät opintokokonaisuudet alkavat useimmiten elo-syyskuun vaihteessa ja päättyvät huhti-toukokuun vaihteessa. Kansanopistoissa voit opiskella esim. välivuotena pelialaa (esim. HEO, Kymenlaakson opisto, Laajasalon opisto, Oriveden opisto) tai tekniikkaa ja digitalisaatiota (esim. HEO).
- Koodaustunti on yhden tunnin mittainen johdatus tietojenkäsittelytieteeseen, joka toteutetaan haluamanasi ajankohtana. Koodaustunnin tarkoituksena on tutustuttaa "koodaamiseen" ja tehdä sitä arkipäiväiseksi. Suomenkieliset koodaustunnit:
Avoin ohjelmoinnin verkkokurssi lukiolaisille ja opettajille (MOOC)
- Avoimilla ohjelmoinnin MOOC-kursseilla (Massive Online Open Course) kuka vaan voi opiskella ohjelmointia. MOOC-kursseja järjestää monet eri yliopistot. Kannattaa huomioida, että MOOC:it ovat yleensä yliopiston perusopintojen tasoisia, joten ne voivat olla melko työläitä.
- Erilaisia vaihe vaiheelta eteneviä harjoituksia ohjelmoinnin oppimisen tueksi. Vaihtoehtoisina koodikielinä on esim. HTML, CSS, Javascript, Ruby ja Python.
- Voittoa tavoittelematon sivusto, jossa voi opiskella ilmaiseksi esim. ohjelmointia, tietotekniikkaa, koodausta, animointia jne.
- Ohjelmoinnin opiskelun tueksi tehtyjä videoita (mm. Python ja Java).
- Oppaan tutkimustyöt tehtyäsi sinulla on perustiedot ja -taidot tehdä yksinkertaisia kojeita Arduino-ympäristössä.
- Ilmaiset ja avoimet verkkomateriaalit seuraaville 15–18 -vuotiaille suunnatuille kursseille
- Johdatus elektroniikkaan ja ohjelmointiin
- Johdatus luovaan ohjelmointiin
- Johdatus musiikkiohjelmointiin
- Oppimateriaalit: learn.mehackit.org (sivuille luodaan oma tunnus)
AppInventor
- App Inventor on MIT:n (Massachusetts Institute of Technology) kehittämä visuaalinen ohjelmointiympäristö, jonka avulla Android-sovellusten teko on helppoa.
- Opi luomaan pelejä visuaalisessa ohjelmointiympäristössä
Esimerkkejä erilaisista peleistä ja harjoituksista netissä
- Blockly Games
- Code.org
- Code Combat
- Codewars
- Robocode
- CodingGame
- MakeSchool
- Nreeder.com Sulautetut järjestelmät, software/hardware, ohjelmoinnin opiskelua:
- Arduino
- Starter Kit for Arduino (lessons)
- Flowcode
- Super-Ada
- Rails Girls
- ClojureBridge
- Django Dames
Lisää vinkkejä:
- Code.org
- Code Combat
- Codewars
- Robocode
- CodingGame
- MakeSchool
- Nreeder.com Sulautetut järjestelmät, software/hardware, ohjelmoinnin opiskelua:
- Arduino
- Starter Kit for Arduino (lessons)
- Flowcode
- Super-Ada
- Rails Girls
- ClojureBridge
- Django Dames
Lisää vinkkejä:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti