Opiskelijoiden projektitöitä

Etsitkö ideaa projektityöhön? Täältä löydät Robolukion kurssien tuotoksia, joihin on haettu inspiraatiota googlettelemalla, YouTube-videoista, Mehackitin oppimateriaaleista, Instructables-sivustolta ja vaikka mistä. Erilaisia tosielämän roboideoita ja vinkkejä voit käydä hakemassa esim. Robo-uutiset -sivulta.

ARTISTIBOTTI

Servo jonne, int pellekaijapum, tuskallinen teippausprosessi, katastrofaalinen piirtokäsikokeilu... Nyt on tekemisen meininki! Lue täältä upean projektityön etenemisestä vaihe vaiheelta. Kaverit kuvaavat projektin tunnelmia näin:
"Työn tekeminen on ollut ihan hauskaa, teippaus prosessi oli tuskallista, mutta hyvällä asenteella pääsi siitäkin läpi. Ohjelmointi ja virtapiirin rakentaminen oli mukavaa ja helppoa." 
Mahtavaa, samalla hyvällä asenteella vaan eteenpäin, ja toivottavasti nähdään taas tulevilla robokursseilla!
Innostuitko sinäkin artistirobotista? Tuleviin projektitöihin voi käydä hakemassa inspiraatiota esim. tsekkaamalla, minkälaista jälkeä syntyy, kun robotti ja taiteilija Matti Vainio luovat yhteistä taideteosta helsinkiläisgalleriassa. Muita kiinnostavia robouutisia löydät täältä.

ARDUINO-AUTO

Tsekkaa täältä, miten huikea Arduino-auto rakentui vaihe vaiheelta, ja toimivat koodit löytyivät yrityksen ja erehdyksen kautta. Opiskelijoilla on myös hyvä vinkki tuleville kurssilaisille:
"Kannattaa käydä harjoitukset kunnolla ajatuksella läpi eikä kannata vain tehdä ohjekirjaa seuraten ilman että oppii mitään. Projekti työssä huomasi, että kun jotain juttuja oli tehnyt ilman ajatusta mukana eivät ne jääneet mieleen."
Mahtavia oivalluksia ja hienosti tuunattu menopeli. Täysillä vain kohti tulevia koodeja!

MUSIIKKISOITIN STAR WARS -TAUSTOILLA

Mitä saadaan, kun yhdistetään piezo, potentiometri, piuhoja, Arduino ja tietenkin muutama hassu nappi, ledi ja resistori? Musasoitin Star Wars -taustoilla! Hauska projektityö ja kosminen meininki - tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia koodeja ja rytmejä. :)  Käy kurkkaamassa käytännön toteutus täältä.

ARDUINO-KATAPULTTI

Haastava homma, mutta hyvä fiilis! Täältä löydät rohkaisevan jutun siitä, että vaikka itsellä olisi tunne, ettei ohjelmointijuttuja vielä osaisikaan kovin hyvin, niin silti voi saada todella hauskoja juttuja aikaan. Projektityön kuvauksessa opiskelija antaa tuleville roboväkertelijöille osuvan vinkin, jonka avulla voi päästä monista jumikohdista eteenpäin: muistakaa käyttää maalaisjärkeä. Mahtavaa uusien taitojen oppimista - tällä asenteella päästään vielä pitkälle!
ps. Tällä idealla voisi rakentaa vaikka jonkun hauskan pöytäpelin. Toivottavasti nähdään taas ensi kurssilla! :)

PROJEKTARBETEN


Käy kurkkaamassa työn kuvaus täältä!

"LASERKANON"


Käy kurkkaamassa työn kuvaus täältä

EN BIL


Käy kurkkaamassa työn kuvaus täältä!

BILEN SOM INTE FUNGERADE


Käy kurkkaamassa koko kuvaus täältä!

SIMPLE ARDUINO CATAPULT


Käy kurkkaamassa työn kuvaus täältä!

DRUMMER BOY


Käy kurkkaamassa työn kuvaus täältä!

POMMINPURKUPELI


Käy kurkkaamassa työn kuvaus täältä!

ROBOTTIAUTO


Käy kurkkaamassa työn kuvaus täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti