20.11.2017

Hyvää meininkiä Robolukion päätöstapahtumassa 17.11.

Robolukio-hankkeen päätöstapahtuma opiskelijoille järjestettiin 17.11. Lumon lukiolla. Päivä koostui asiantuntijapuheenvuoroista ja tarkemmasta tutustumisesta asiantuntijoiden osaamiseen sekä nähtävillä olleisiin robotteihin.

Futuricen innostava Olli Ohls kertoi mielenkiintoisesta polustaan luokanopettajaopiskelijasta robotiikkainsinööriksi

Saimme kuulla päivän aikana puheenvuorot seuraavista aiheista:
 • Humanoidirobotti 3D-tulostamalla – kirjastosta robotiikkainsinööriksi
  - Olli Ohls, Futurice
 • NAO-robotti ja sen hyödyntämismahdollisuudet
  - Jones Jernfors, Metropolia
 • Uudet teknologiat ja tulevaisuudessa tarvittava osaaminen
  - Mikko Eloholma, Mehackit
 • Drone ja robotiikan alan startup-yrityksen perustaminen
  - Pauli Isoaho, Arctic Robotics
Asiantuntijapuheenvuorojen jälkeen opiskelijat jaettiin neljään ryhmään, jotka kiertelivät 15 minuutin pikapajat. Pikapajojen tarkoituksena oli päästä alun puheenvuorojen jälkeen kyselemään asiantuntijoilta kysymyksiä ja tutustumaan robotteihin. Pajojen kiertelyä varten opiskelijoille jaettiin kysymyksiä, joihin heidän tuli etsiä vastauksia. Vastauksista koottiin projektityön dokumentoinnin loppuun kooste siitä, miten robotiikkaa ja ohjelmointia voisi hyödyntää jatko-opinnoissa tai työelämässä.

Arctic Roboticsin Pauli Isoaho esitteli täysin autonomista sisätiloissa lentävää dronea ja kertoi robotiikka-alan start upin perustamisesta

Tapahtuma sai kiitosta opettajilta ja opiskelijoilta, ja toivottavasti Vantaan lukioiden yhteisestä robotiikkapäivästä saadaan tehtyä vuosittainen perinne. Suuri kiitos kaikille mukana olleille opiskelijoille ja opettajille sekä tietysti asiantunteville ja innostaville robotiikan asiantuntijoillemme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti