30.5.2016

Robolukio-hankkeen hankematka Itävaltaan 13.–17.4.2016

Matkasimme huhtikuun puolivälissä Robolukio-hankkeen työryhmän kanssa keväiseen Itävaltaan. Hankematkan tarkoituksena oli kansainvälinen tiedonvaihto ja ideoiden kerääminen. Hankematkalla opittuja asioita on tarkoitus soveltaa robotiikan lukiokurssien suunnittelussa ja toteutuksessa.


Matkan aikana osallistuimme kaksipäiväiseen ”International Conference on Robotics in Education (RiE)” -konferenssiin, jossa käsiteltiin viimeisimpiä tutkimustuloksia ja käytäntöjä robotiikan soveltamisesta opetuksessa. 


Matkan aikana vierailimme myös opiskelijoille suunnatussa ”European Conference on Educational Robotics (ECER)” -konferenssissa, jossa tutkijat pitivät puheenvuoroja robotiikkaan liittyen ja esittelevät robotteja paikan päällä. ECER-konferenssissa myös opiskelijoista koostuvat tiimit pitivät puheenvuoroja, joissa he esittelivät robotiikkaan liittyviä projektejaan ja tekemiään robotteja. Pääsimme myös seuraamaan ECER-konferenssin yhteydessä järjestettyä opiskelijoiden robotiikkaturnausta!

Opiskelijoiden robotiikkaturnauksen taidonnäyttöjä

Botball-kisan rakennelmia
Konferenssien lisäksi osallistuimme matkalla Maker Faire -messuille, joka on maailmanlaajuisesti suurin ”tee-se-itse-kulttuurin” messutapahtuma. Messuilla ihmiset esittelivät osaamistaan ja itse tekemiään keksintöjä. Messuilla näimme mm. robotiikkaan, ohjelmointiin ja 3D-tulostamiseen liittyen erilaisia keksintöjä.Robottibändi esiintyy
Messutunnelmia

Matkalla oli hienoa huomata, kuinka paljon robotiikan ja ohjelmoinnin parissa tapahtuu Euroopan tasolla. Pöhinä ja tekemisen meininki aiheen parissa on jo suurta ja aina vain kasvamaan päin. Matkalla konkretisoitui etenkin se, että olemme Robolukio-hankkeessa liikkeellä oikeaan aikaan. Robotiikan saralla koulutuksessa tapahtuu ja yhä useammassa maassa tarjotaan nuorille mahdollisuuksia kartuttaa osaamistaan robotiikkaan ja ohjelmointiin liittyen - niin täytyy olla myös Suomessa!

- Teija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti